Luchtfoto van ’t Hilgelo. Foto: RTV Slingeland

De vermiste zwemmer bij recreatieplas ’t Hilgelo is maandagavond om 23.00 uur nog niet gevonden. De hulpdiensten zochten de hele avond naar de drenkeling. Het gaat om een jongvolwassene die woont in het asielzoekerscentrum in Winterswijk. De jongeman verdween maandagmiddag van de aardbodem tijdens het zwemmen met een groep bij de recreatieplas. “De jongen is van een vlot gesprongen en niet meer boven water gekomen”, meldt de Politie aan RTV Slingeland“Exacte personalia over de man zijn nog niet bekend.” 

De melding van de vermissing kwam rond 17.50 uur binnen. Sindsdien zochten de hulpdiensten uren in en rondom de recreatieplas. Er werden een drone, een duikteam en een helikopter ingezet. Ook werd er een dregteam uit Urk ingeschakeld: zij zochten met speciale apparatuur de bodem systematisch af. Omdat het om een groot zoekgebied gaat zette de brandweer een extra duikteam in vanuit de regio Twente. 

De hulpdiensten gaan dinsdagochtend verder met de zoektocht.” ’t Hilgelo is afgesloten voor publiek totdat het onderzoek is afgerond”, aldus de Politie.