Marissa op de hoogste trede. Foto: PR

Marissa Tervoert is bekroond tot Nederlands kampioen kegelen bij de dames tijdens het NK Kegelen in Malden. “In het bestaan van de Winterwijkse Kegelbond heeft nog nooit iemand het gepresteerd om in de hoogste klasse (A-klasse) dit te bereiken”, laat Gerrit Hendriksen, voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond, weten. “Wij zijn als Winterswijkse kegelaars trots op Marissa.”

De Winterswijkse deelname in Malden bestond uit twee heren dames. Marissa werd eerste in de A-categorie met een gemiddelde score van 84.11. Vera Lensink, die zich ook plaatste voor de finale, eindigde als vierde met een gemiddelde van 81.56. 

De deelname bij de heren bestond uit Sven Tervoert en en Ben Woordes. Sven werd negende met een gemiddelde van 85.78 en Ben eindigde op een vijftiende plek met een gemiddelde score van 83.89. “Ook een perfect resultaat tussen de nationale toppers”, aldus de voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond.

Zondagavond om 20.00 uur vindt de huldiging plaats bij de kegelbanen van het Hamaland bij Party Centrum Nijenhuis.