Foto: RTV Slingeland

De eerste Mondriaan afvalbakken zijn geplaatst in het centrum van Winterswijk. Begin april zijn veel oude afvalbakken verwijderd. Uit onderzoek is gebleken dat een opvallende afvalbak ervoor zorgt dat er minder zwerfafval op de grond belandt. 

Gemeente Winterswijk heeft besloten veel afvalbakken in het centrum een Mondriaan uitstraling te geven zodat de afvalbakken beter opvallen. Tevens worden op veel afvalbakken peukenbakken aangebracht. Een peukenbak is een opvangbak voor sigarettenas en peuken, die aan de zijkant van de afvalbak gemonteerd worden. Het doel van het aanbrengen van deze peukenbakken is het verminderen van peuken op straat, in goten en op randen van de afvalbakken.  

De werkzaamheden worden in meerdere stappen uitgevoerd en de eerste lichting afvalbakken is inmiddels beplakt en teruggeplaatst in het centrum. Deze week wordt de tweede lichting afvalbakken verwijderd en beplakt. Naar verwachting worden deze bakken eind mei weer teruggeplaatst en zijn daarmee de werkzaamheden afgerond.