Foto: FC Winterswijk

Sportpark Jaspers kleurt vanwege de Koningsspelen op vrijdag 20 april voor één keer oranje. De hele dag komen jong en oud in beweging. Voor alle leeftijdscategorieën worden er sportieve activiteiten georganiseerd.

Programma 
Wethouder Sport, Wim Aalderink, geeft dan het startschot voor verschillende activiteiten voor de leeftijdscategorie senioren. Van 9.30 tot 14.00 uur komen de leerlingen van groep vijf tot en met acht van de basisscholen buiten op het natuurgras en ook op de beachvelden in actie. Voor hen zijn verschillende spectaculaire activiteiten georganiseerd. Van 13.30 tot 15.00 uur is het de beurt aan de Unieke Sporters. Van 15.00 tot 17.00 uur is er op de parkeerplaats van FC Winterswijk straatvoetbal voor jongeren. In de loop van de middag worden demonstraties gegeven door Penta Winterswijk en door leden van het walking voetbal. De allerkleinsten, leerlingen uit de groepen één en twee van de basisscholen, gaan deze dag kennismaken met korfbal bij korfbalvereniging WIKO. Al met al een zeer gevarieerd programma dat met veel enthousiasme door de deelnemende verenigingen is voorbereid.   

Organisatie door studenten Graafschap College 
In schooljaar 2017-2018 startten Graafschap College, Sportservice Doetinchem en gemeente Winterswijk de pilot Hybride leeromgeving. Een van de resultaten van deze innovatieve vorm van onderwijs is dit grote evenement op Sportpark Jaspers. Ruim veertig tweedejaars studenten van de studierichting Sport en Bewegen organiseren samen de Koningsspelen 2018.