Het zondagteam van FC Winterswijk kon zich definitief ‘veilig’ stellen en de zaalvoetbalheren van Gonemo speelden hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

FC Winterswijk
Het zondagteam van FC Winterswijk had in de eerste klasse E een thuiswedstrijd tegen laagvlieger De Zweef. Een uitgelezen mogelijkheid dus om het team definitief veilig te stellen. Of dit lukte kunt u zien in de volgende samenvating, met commentaar van Kevin ten Dolle. 

 

Een beetje een afknappertje, dus. Met 26 uit 21 bevindt de ploeg zich in een volgepakte middenmoot. 

Het zaterdagelftal van FC Winterswijk boekte een 3-2 overwinning op Almen en hoeft daardoor niet meer het gewicht van de rode lantaarn te torsen. Met 11 uit 14 heeft men Almen en PW onder zich gelaten. Jaron de Keyzer, Martin Bruntink en Erwin Arentsen troffen doel voor de Winterswijkers. Een tegenvaller was echter de rode kaart voor goalgetter Henry Elferdink. 

FC Trias
In 3C sprokkelde FC Trias er een puntje bij door een 2-2 remise bij middenmoter Gendringen. Lars Dijkstra en Richard Kok verzorgden de Winterswijkse produktie. Met 18 uit 20 blijft Trias nog wel in de gevarenzône. 

VV MEC
In Megchelen zorgde MEC weer voor een prima resultaat door aldaar met 4-1 SVGG onder het gras te schoffelen. Roel Blekkink, Nico Deunk, Peter de Roos en Wouter Höfkes vonden het vijandelijke net. Met 32 uit 17 staat MEC in 4C op de vierde stek, maar een derde plaats is nog alleszins mogelijk, want Eibergen heeft 3 punten meer, maar ook 3 wedstrijden meer gespeeld. 

Sportclub Meddo
In 5B blijft Meddo goed bezig. Nu werd het in de onderste regionen verkerende GSV ’63 met 4-2 terug naar huis gestuurd. Jay Frerichs, Sander Tiggeloven (uit een penalty) en Job te Molder (2x) scoorden voor de Meddonezen. De achterstand op koploper Rietmolen is nog steeds 6 punten, maar die ploeg is komend weekend de tegenstander en de bal is rond, dus wie weet… 

VV Voseveld
In diezelfde klasse ondervond Vosseveld de klasse van dat Rietmolen. Volgens trainer Stephan Fleming mochten de Vossen blij zijn dat het maar 0-4 bleef. Met 16 uit 16 hangt Vosseveld ergens tussen middenmoot en staart in. 

Gonemo
De zaalvoetballers van Gonemo hebben hun laatste competitiewedstrijd gespeeld. Uit tegen degradant Almelo FC werden met 5-5 de punten gedeeld. De Winterswijkse goals kwamen van Dimitri Dekker (2x), Menno Stemerdink, Özbey Genc en Daniël Grevers. Gonemo heeft zich gehandhaafd in de hoofdklasse. 

Wiko
De korfballers van Wiko konden het thuis niet rooien tegen het Eerbeekse Mélynas. Met 8-14 werd het onderspit gedolven. “Een wedstrijd om snel te vergeten,” aldus coach Jan van der Heide. 

Avanti 
Het herenhockeyteam van Avanti leverde een uitstekende prestatie door in Hardenberg de gelijknamige koploper met 2-1 te verslaan. Met 16 uit 10 bevindt de ploeg zich op een vierde plaats, maar het verschil met nummer 2 is slechts 1 punt. 

Het damesteam was uit tegen Eemvallei ook succesvol. Met 3-1 trokken zij aan het langste eind. Dit team is wat geklommen in de rangorde en staat met 25 uit 13 nu 4e. 

Volleybalvereniging Skopein/Wivoc
De heren van Skopein Wivoc wisten hun volleybalwedstrijd bij Victoria met een 3-1 overwinning af te sluiten. Het team staat hierdoor nog steeds op een keurige 2e plaats. 

De dames moesten met 1-3 de zege helaas aan Halley 2 laten. Een 8e plaats is tot dusver het resultaat. 

BSC Hickory
De honkballers van Hickory boekten hun tweede overwinning. Thuis tegen High Tech Hitters werden deze studenten met 21-9 van het veld geknuppeld.