Sportnieuws plaatje wk 13

Sportnieuws plaatje wk 13
Een succesvol sportweekend voor de Winterswijkse sportteams. In diverse discplinen werden er wedstrijden gewonnen en werden er de nodige punten behaald.

Elke week gaan we terugblikken en evt. vooruitblikken op het de sport uit Winterswijk en omstreken door middel van een wekelijks bericht via onze site. Heb je sportnieuws? Mail dit gerust naar info@rtvslingeland.nl

FC Winterswijk
In de 1e klasse E was het zondagteam van FC Winterswijk  succesvol. Uit tegen Rigtersbleek werd een 2-0 overwinning geboekt. Lenn Redeker en Siebe te Winkel waren verantwoordelijk voor de Winterswijkse treffers. Door deze overwinning bevindt de ploeg zich met 23 uit 18 zomaar op plaats 6 en daar zag het een aantal weken geleden nog helemaal niet naar uit. 

Ook het zaterdagteam van FC Winterswijk schoot ontieggelijk uit z’n slof. Thuis tegen AJC ’96 werd de tegenstander met 6-0 afgedroogd. De doelpunten kwamen op naam van Jaron de Keyzer (2x), Henry Elferdink, Frank Greven, Antoon van de Worp en Desley Plettenburg. Maar ondanks deze knaller staat de ploeg met 8 uit 12 nog wel onderaan.

FC Trias
FC Trias bevindt zich in 3C nog steeds in de gevarenzone, maar de ploeg begint de laatste weken wel beter te draaien. Thuis tegen middenmoter Pax werd het puntentotaal weer wat opgeschroefd door een 3-1 overwinning. Met 16 punten uit 17 wedstrijdenis men weer een ietsje verwijderd van de staartposities.

MEC
In 4C blijft MEC tussen de afgelastingen door onverminderd doorgaan met het behalen van goede resultaten. Door doelpunten van Robert Woordes en Peter de Roos werd in Harreveld KSH met 2-0 afgetroefd. De ploeg staat 5e, maar heeft een beduidend aantal wedstrijden minder gespeeld dan de nummers twee t/m vier, zodat een tweede plek achter het ongenaakbare Reünie nog steeds haalbaar is.

SC Meddo
In klasse 5B werd de wedstrijd Hoeve Vooruit tegen SC Meddo afgelast, maar Vosseveld kon uit tegen EGVV wel de wei in. Evenals vorige week bij Lochuizen werd ook nu weer op het allerlaatste moment met 0-1 verloren. Met 13 uit 13 staat het team 5e van onderen. Ondanks het feit dat er niet gespeeld werd blijft Meddo met 35 uit 16 op de tweede plaats, 6 punten achter koploper Rietmolen.

VV Vosseveld
Vosseveld verloor met 1-0 van middenmoter EGVV. Het gaat niet goed met de ploeg van Stephan Fleming. In 2018 werden er nog weinig resultaten behaald en daardoor staat het team op een 10e plaats.

Avanti
De heren hockeyers van Avanti kwamen uit tegen Epe niet verder dan een 2-2 remise. Het team doet het beduidend minder goed dan vorig jaar en staat met 13 uit 9 op een voorlaatste plaats.

Het damesteam was wel succesvol en boekte een 6-1 overwinning op Hockeyclub Zeewolde. Met 21 uit 7 bevindt dit team zich bovenin de middenmoot.

WIKO
De korfballers van Wiko moesten het thuis afleggen tegen Phenix ’72. Met 2-8 trok de ploeg aan het kortste eind en met 2 punten uit 6 westrijden staat men 3e van onderen.

HCW
De zaalhandbalcompetitie zit er na dit weekend zo goed als op en de teams van HCW speelden daarin hun laatste wedstrijden. De mannen speelden in Ruurlo tegen Blauw Wit 2 en wonnen met 27-16. Een derde plaats in de eindrangschikking is daarmee het resultaat.

De vrouwen gingen richting Delden voor een pot tegen DHV. Ook dit team was succesvol en won met 16-12.