politiebureau2

politiebureau2
Eenn 16-jarige inwoner uit Winterswijk heeft een groot aandeel gehad bij de aanhouding van een veelpleger in Winterswijk. De jongen zag dat een man zijn fiets probeerde te stelen en heeft de boef toen achtervolgt.

“De man probeerde met een slijptol het slot van de fiets door te slijpen”, laat Politie Winterswijk weten. De jongen sprak de man aan en duwde hem op de grond. De dief probeerde daarna te vluchten en de jongen heeft tijdens de achtervolging de politie gebeld. Daarna probeerde de jongen de boef in een hoek te drijven en ondertussen werd de jongeman bedreigd met een slijptol. Toen de boef in de hoek gedreven was kon hij aangehouden worden door de politie.

Politie Winterswijk is blij met het dappere optreden. “De jongen zal door ons worden beloond met een cadeaubon en worden uitgenodigd voor een inkijkje bij de politie.”

De politie is nog op zoek naar getuigen van dit incident en wil weten of de slijptol van diefstal afkomstig is.