Penta Winterswijk

Penta Winterswijk
Foto: Penta Winterswijk

Penta Winterswijk heeft 9 medailles in de wacht gespeeld bij de derde en laatste plaatsingswestrijd in de Sazahal in Doetinchem.

Donna Meekes en Elin Teunissen zijn de jongste deelneemsters in de 4e divisie. Donna turnde een stabiele wedstrijd en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Elin eindigde net als de vorige wedstrijden op een hele knappe vierde plaats. Bente Rensen turnde haar wedstrijd bij de pupillen 1 D1. Ondanks wat kleine foutjes eindigde ze op een verrassende tweede plek. Ook zij mag zich klaar gaan maken voor de regiofinale. Feline Prinsen turnde een uitstekende wedstrijd en behaalde net als Bente het zilver.

Bij de jeugd turnden Dionne Konings en Romyn Memelink. Dionne liet zich van haar beste kant zien maar vergat helaas een element op de balk. Dit bracht haar naar de knappe maar ondankbare vierde plaats. Romyn eindigde vandaag net achter haar teamgenootje als vijfde. De meiden van de onderbouw hebben zich allemaal geplaatst voor de regiofinale. Bij de jeugd 2 eindigden Anna Everding en Ruth Westrum als 1e en 2e. Ilse van Waardenburg, Noor ten Dolle en Jonna Hulzink namen de vierde, vijfde en zesde plaats in beslag. Lavendel Bentsink heeft helaas niet deel kunnen nemen, mede hierdoor staat zij samen met Ilse op de reserve lijst. De andere meiden mogen door hun knappe prestaties naar de regiofinale.

Net als bij de jeugd waren er bij de bovenbouwturnsters twee podiumplaatsen voor Penta Winterswijk. Zoë Holdampf en Julie Ebbers pakten bij de junioren het zilver en brons. Bij de senioren was het goud voor Lotte Vaartjes en verassend zilver voor Jikke te Winkel. Esmay Onnink, Ilja Dreeyers, Tess van Nijkerken, Lena ten Damme en Lana Dondergoor eindigden als zesde, negende, elfde en gedeelde twaalfde. Zij plaatsen zich allemaal voor de regiofinale. Maud Schut kwam op een tiende plaats terecht bij de senioren. De regiofinale wordt geturnd op 31 maart in Doetinchem.