ouderendebat ten dolle

ouderendebat ten dolle
Foto: RTV Slingeland

Loes ten Dolle, lijsttrekker van D66 Winterswijk, wordt persoonlijk gestalkt met ongepaste berichten na een filmpje dat verscheen op de website ‘Dumpert’. In de video is te zien hoe lijsttrekker Paul Hijink van Kansrijk Winterswijk tegen een stoel schopt nadat hij niet uit zijn woorden kon komen tijdens het ouderendebat op zaterdag 10 maart. Alhoewel alle aandacht bij het filmpje op Hijink lijkt te zijn gericht is ten Dolle niet onopgemerkt gebleven bij de kijkers. Er werden schunnige reacties geplaatst onder de video over de lijsttrekker van de Winterswijkse D66-fractie.

Onder het filmpje staan opmerkingen zoals ‘Ik zou Loes doen’ en ‘Loes heeft mijn stem… wat een lekkertje.’ Ook werden er persoonlijke intimiderende teksten gestuurd aan ten Dolle. Dit is mogelijk doordat het telefoonnummer van de lijsttrekker op de site stond van D66. ”Zoals het hoort, want stelt u zich voor dat u als burger geen raadslid meer kunt benaderen?”, laat D66 Winterswijk via hun Facebookpagina weten.

Maatregelen 
Inmiddels heeft ten Dolle haar Facebookpagina verwijderd en is het 06-nummer van de Winterwijkse D66-website gehaald. Ook de lokale politiek neemt het op voor haar door middel van een steunbetuiging via de Facebookpagina van D66 Winterswijk: ”Veel reacties zijn anoniem en laf geschreven. Soms met de intentie om te kwetsen of te intimideren, soms achteloos. Maar met welke intentie dan ook, dergelijke reacties zijn niet normaal en zullen ook nooit normaal worden. Weet dat. En weet ook dat we dit niet tolereren. Niet in onze gemeente, niet in onze provincie en niet in ons land!”, laat D66 Winterswijk via hun Facebookpagina weten.

De steunbetuiging wordt gesteund door CDA Winterswijk, GroenLinks Winterswijk, PvdA Winterswijk, SP Winterswijk, VVD Winterswijk, Winterswijks Belang en door burgemeester Bengevoord. Ook veel inwoners laten hun steun zien aan ten Dolle.