euregionale samenwerking

euregionale samenwerking
Foto: Alain van de Haar (directeur bij het Graafschap College) en wethouder Ilse Saris. 

Het Graafschap College wil in Winterswijk starten met een nieuw MBO-plus programma onder de naam ‘Euregio Academie Willem V.’ Het doel van het nieuwe opleidingen programma is om huidige en potentiële werknemers (MBO plus-niveau) op te leiden, zodat ze breed inzetbaar zijn in de regio, ook aan de andere kant van de grens. 

Door een combinatie van een sterke economie en daling van de potentiële beroepsbevolking zullen bedrijven in de Achterhoek steeds moeilijker aan goed gekwalificeerd personeel kunnen komen, De plannen voor de Euregio Academie Willem V helpen bedrijven in de grensstreek in de groeiende vraag naar goed opgeleid personeel. Het Graafschap College heeft hierover al afspraken met Saxion en is in gesprek met de HAN en ARTEZ om dit programma ook met hen te ontwikkelen en aan te bieden. 

Het Graafschap College wil met het nieuwe programma mensen opleiden voor een diploma dat aan beide zijden van de grens wordt erkend.