oldskool

oldskool
Foto: Gemeente Winterswijk

Het monumentale pand van de oude Rijks HBS aan de Zonnebrink is afgelopen week van eigenaar verwisseld. De gemeente Winterswijk en de initiatiefnemers van het plan Duurzame Icoon Zonnebrink tekenden vanmiddag op locatie de koopovereenkomst. 

Onder de naam ‘OldSchool’ wordt het schoolgebouw verbouwd tot een (internet)hotel met 12 kamers. In de voormalige leslokalen worden 22 zelfstandige woonstudio’s en 7 kamers gerealiseerd. De woonruimten zijn primair bestemd voor de doelgroep jongeren. In het oude gymzaaltje wordt een beheerderswoning en een ontbijtfaciliteit voor het hotel gerealiseerd. Het plan is een idee van Winterswijker Jeroen Schreurs. Hij realiseert het plan samen met de broers Arthur en Hans van Santen uit Epe. “Het heeft even geduurd, maar met dit plan krijg het monumentale pand aan de Zonnebrink een prachtige nieuwe invulling”, zegt wethouder Rik Gommers.

Dit voorjaar gaat de uitvoering van het plan OldSchool al van start. Voordat de verbouwing begint worden de recentere aanbouwen aan de zijde van het sportterrein door de gemeente gesloopt. De gemeenteraad heeft op 25 januari een krediet beschikbaar gesteld voor de sloopwerkzaamheden. Op de vrijkomende plek komt een bouwkavel beschikbaar voor maatschappelijke doeleinden. Op het sportterrein worden 11 energieneutrale woningen gebouwd en 200 openbare parkeerplaatsen aangelegd. Het is de bedoeling de parkeerplaatsen te overkappen met zonnepanelen, een initiatief van de gemeente in samenwerking met Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM).