de esch

de esch
Foto: Vrije School De Esch

Vrije basisschool De Esch aan de Rusthuisstraat verwelkomde deze week  haar honderdste leerling. Dat meldt de school op haar Facebookpagina.

De kleine school is vooral de afgelopen twee jaar in populariteit gegroeid. Ook is er meer belangstelling voor het voorportaal van de vrije school: Het Peuterhuis. Joke Rebel, directeur van vrije basisschool De Esch noemt het een mijlpaal dat de school weer honderd leerlingen telt.”Dat is de  afgelopen jaren niet voorgekomen,” zegt ze. ”Zeker in het licht van de krimp is het toch wel heel bijzonder dat onze school groeit.”

Mijlpaal
Veel kan de school niet groeien, al zou dat qua belangstelling mogelijk wel kunnen, constateert Rebel. ,,Dit is voor onze kleine school een mijlpaal, veel verder kunnen we ook bijna niet groeien. Voor een aantal klassen moeten we al werken met een wachtlijst. Dit jaar en komend schooljaar werken we al met een wachtlijst voor de instroom bij de kleuters. Maar de jaren daarna is er weer ruimte voor nieuwe geïnteresseerden”.