arrivatrain

arrivatrain
Foto: RTV Slingeland

Werknemers van Arriva dreigen met een staking van het bus- en treinvervoer in de regio. Het personeel wil een loonsverhoging van 3,5% maar de vervoerder biedt een verhoging van 2% aan. Dit is volgens de werknemers te weinig.

FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) heeft Arriva een ultimatum gestuurd. Als de vervoerder niet voor vrijdag 16 maart 12.00 uur akkoord gaat, dan volgen er acties en stakingen in het bus- en treinvervoer. Arriva is verantwoordelijk voor al het trein- en busverkeer in de regio Achterhoek.

Niet reëel
Volgens Pieter Beuzenberg , bestuurder van FNV Streekvervoer, is het aanbod van Arriva niet goed genoeg. ‘Het eindbod van werkgevers is voor buschauffeurs, machinisten en stewards in de breedte veel te laag. Daarnaast verdient een machinist bij Arriva 10 procent minder dan bij de NS. Zij willen hetzelfde loon voor hetzelfde werk. We willen een model afspreken waarbij we binnen 5 jaar het verschil overbruggen. Langer moet het niet duren’, aldus de bestuurder.