gemeentelijke samenwerking
gemeentelijke samenwerking
Foto: Gemeente Winterswijk

Vijf Nederlandse en zeven Duitse grensgemeenten hebben op een gezamenlijk overleg in theater De Storm in Winterswijk op 5 maart besloten vier keer per jaar te overleggen over grensoverschrijdende samenwerking.

Voor de samenwerking wordt een strategiedocument opgesteld. Belemmeringen die bijvoorbeeld bestaan bij het werken over de grens moete in kaart worden gebracht en waar mogelijk worden opgeheven. Volgens burgemeester Holtwisch van Vreden is het als het gaat om toerisme en cultuur tamelijk eenvoudig om samen te werken, maar als het om economie en werkgelegenheid een flink stuk lastiger. Daar ligt wat hem betreft dan ook de uitdaging. Het feit dat bijvoorbeeld de Fachhochschule in Bocholt ook voor Nederlandse jongeren interessante opleidingskansen biedt, is naar het oordeel van burgemeester Bengevoord van Winterswijk te weinig bekend.