Tom van Beek schaatsen

Tom van Beek schaatsen
Foto: Frank Roerdinkholder

Raadslid Tom van Beek (VVD) wil de komende weken een tijdelijke ijsbaan met het oog op de komende vorst. Dit liet hij weten tijdens de raadsvergadering op 22 februari.

De baan aan de Misterweg is verdwenen, omdat de gemeente de grond nodig had voor de uitbreiding van het transportbedrijf er naast. Aan de Winterswijkse IJsvereniging werd beloofd dat er nieuwe locatie voor de club gezocht zal worden. Uitgangspunt daarbij is dat de ijsbaan met een skeelerbaan wordt gecombineerd. Een plek hiervoor is nog niet gevonden. Verantwoordelijk wethouder Wim Aalderink herhaalde dat tijdens het vragenhalfuur in de gemeenteraadsvergadering. Tom van Beek (VVD) en Henk-Jan Tannemaat (Winterswijks Belang) stelden daar vragen over. Vanwege de verwachtte strenge vorst stelden ze ook voor om voor een tijdelijke ijsbaan te zorgen.

Tom van Beek had voor de gelegenheid zijn Friese doorlopers omgehangen. “Ik hoop dat ik dit jaar niet weer moet droogklunen. Een nieuwe ijsbaan zou de kers op ons sportbeleid zijn. Wanneer is die kers klaar? Kunnen we de volgende winter weer schaatsen?” Van Beek stelde ook voor om voor de vorstperiode die eraan komt ergens een pleintje te laten onderlopen.

Boterstraat
“Voor zo’n krabbelbaan voor kinderen is maar een dun laagje ijs nodig.” Henk-Jan Tannemaat zei dat hij zich rot had gezocht naar zijn schaatsen. “Ik weet zeker dat ik ze ooit gekregen heb … met van die dubbele ijzers.” Hij ging er vanuit dat de wethouder aan een nieuwe schaatsbaan werkt. Hij had hetzelfde initiatief als de VVD. Hij had er zelfs al een plek voor bedacht: het grasveld bij de Boterstraat, waar nog niet zo lang geleden de Beatrixschool stond. “Laat de brandweer het onderspuiten, dan kan er snel geschaatst worden.”

Snel kijken wat kan
Wethouder Aalderink antwoordde dat de ijsbaan er zeker komt. “Daar wordt achter de schermen keihard aan gewerkt. Maar ik geef pas garantie als het honderd procent zeker is.” Dat betekent dat daar niet eerder van volgende winter geschaatst kan worden. Aalderink zei dat hij de raad al voor was geweest met het nadenken over een tijdelijke baan. Samen met enkele medewerkers van de gemeente was er al gekeken naar allerlei mogelijke locaties. Of de Boterstraat daar ook bij hoorde wilde hij niet zeggen. “We gaan zo snel mogelijk kijken wat er kan en mogelijk is. Het lijkt er overigens op dat het zo hard gaat vriezen, dat er binnenkort misschien al wel op ’t Hilgelo geschaatst kan worden.” Dat is misschien iets te optimistisch gedacht, want de recreatieplas is op een aantal plekken zeer diep.

Door: mediapartner Achterhoek Nieuws