gemeentehuis1

gemeentehuis1
Foto: RTV Slingeland

Een enthousiaste gemeenteraad prees het college en ambtelijke organisatie voor de ambitieuze plannen voor een verbetering en herinrichting van met name het centrum van Winterswijk. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering van 22 februari.

Lof was er voor de plannen voor de Zonnebrink. Hierbij sluit de gemeente aan bij het hotel- en appartementeninitiatief van ondernemer Jeroen Schreurs, en voor het zogenoemde Eucalyptapark. In dat plan wordt de Jeugdkerkstraat verlegd, verdwijnt de oude gymzaal en komt er groen en een verbeterde parkeerplaats terug. Ook het idee dat op de plaats van het gesloopte belastingkantoor voorlopig groen komt, kon op bijval rekenen. De raad plaatste wel een paar kanttekeningen bij het nog niet uitgewerkte idee van het cultuurkwartier,tussen het Weurden een muziekschool Boogie Woogie. Mogelijk zou dan het gebouw van de muziekschool verdwijnen. Dat idee ging de raad nu nog te ver.