H1 small 1024x684
H1 small 1024x684
Foto: Noëlle Fotografie

De volleybalmannen van Skopein Wivoc H1 moesten afgelopen week aantreden in de achtste finale van de bekerfinale. Deze bekerwedstrijd werd gespeeld tegen de mannen van Rosstars uit Rossum. De tegenstander stond op dat moment op de vijfde plaats in de promotieklasse terwijl de heren van Skopein Wivoc op de tweede plek staan.

De wedstrijd begon om negen uur en had een voortvarende start. Skopein Wivoc begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd met een goede service en liep daardoor snel uit naar 6-1. Dat een dergelijke gemakkelijk start vaak leidt tot concentratieverlies is geen uitzondering gebleken. De tegenstander begon zich zo langzamerhand thuis te voelen in de zaal en begon meer ontspannen te spelen. Via de stand 17-12 sloop op de stand van 19-14 dan ook een dip in het spel van Wivoc. De set werd aan het eind rommelig afgesloten met 25-27.

Met dezelfde opstelling en met het doel om een revanche te nemen op jezelf en op het verloop van de eerste set werd er wederom voortvarend begonnen. Nu door zelf de druk bij de tegenstander te leggen verliep de set voorspoedig en via 10-4 en 20-16 werd de set winnend afgesloten met een stand van 25-22. In sets dus 1-1 en alles was dus nog mogelijk.

De derde en vierde set werd gespeeld met een andere opstelling. Dit kostte even wat aanpassing maar via de standen 5-4 en 17-19 ging de strijd mooi gelijk op. Helaas kwam Skopein Wivoc door toch weer enkele onnodige fouten achter te staan met 20-23. En eigenlijk is dan de set al gespeeld. Het werd uiteindelijk 22-25.

Ook de vierde set gaf een zelfde beeld. Een gelijk opgaande strijd met meer spanning dan goed volleybal. En dat van beide zijden. Vooral aan het einde werden er toch weer wat onnodige fouten gemaakt waardoor de tegenstander met 21-25 won en dus een bekerronde verder kan spelen.

Voor Skopein Wivoc is dus dit bekeravontuur afgelopen en kunnen ze zich helemaal focussen op de competitie. De eerste wedstrijd wordt op 3 maart in Apeldoorn gespeeld tegen de op de derde plek staande ploeg van Alterno.