Op 16 oktober 2017 start de provincie Gelderland met werkzaamheden aan de N315 rondweg Neede, vanaf de rotonde G.L. Rutgersweg tot en met de rotonde met de Diepenheimseweg. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juni 2018 klaar. De Rondweg Neede wordt hierdoor veiliger en het verkeer kan beter doorrijden.

 

Lagere snelheid en veiliger

Op het kruispunt Haaksbergseweg – Rondweg kruisen nu fietsers, bromfietsers en auto’s elkaar. Daarnaast is er ook een tankstation/garage bij het kruispunt en er zijn nog een aantal andere uitritten. Daarom moet de snelheid omlaag en krijgt het kruispunt een ander uiterlijk. Het kruispunt wordt een zogenaamd ‘LaRGaS’-kruispunt: (langzaam rijden gaat sneller kruispunt). Dit zijn kruispunten waar een middeneiland wordt aangelegd met aparte vakken om linksaf te slaan. Het verkeer op de N315 krijgt voorrang. Het verkeer dat afslaat verlaat met een aparte strook het kruispunt Zo wordt doorgaand en plaatselijk verkeer veilig gescheiden. Vanaf de Haaksbergseweg kan het verkeer vanaf Neede de rijbanen van de N315 in twee fasen oversteken.

 

Neede blijft bereikbaar

De werkzaamheden gebeuren in vijf fasen. De voorbereidingen voor fase 1 zijn al gestart. De uitvoering start op maandag 16 oktober met de eerste fase. Dit is het gedeelte tussen de rotonde met de G.L. Rutgersweg en de rotonde met de Diepenheimseweg. Beide rotondes blijven tijdens de werkzaamheden open voor verkeer. Tijdens werkzaamheden aan de rijbaan wordt deze afgesloten, ook voor fietsers. Op de Borculoseweg en Rapenburg komt tijdelijk een halve rijbaanafzetting. Wie Neede in wil rijden, moet het uitgaande verkeer voorrang geven en snelheid minderen. Dit is veiliger. Aannemer NTP Infra Enschede zorgt ervoor dat Neede goed bereikbaar blijft.

 

Omleidingen

Matrixborden geven de omleidingsroutes aan. De omleidingsroutes lopen via Goor en Lochem en via Groenlo en Ruurlo. Iedereen wordt verzocht zich aan de omleidingsroutes te houden. Dit is beter voor ieders veiligheid, het milieu en beperkt de overlast. Er is ook toezicht of iedereen zich aan de omleidingsroutes houdt. Mocht er toch te veel sluipverkeer in Neede komen dan worden er maatregelen genomen in samenwerking met de gemeente en de politie.

 

Informatie aan bewoners en bedrijven

De provincie heeft de bewoners en bedrijven in en rondom Neede een informatiebrief gestuurd. NTP informeert vlak voor de werkzaamheden aanwonenden en omliggende bedrijven die direct hinder kunnen ervaren van de werkzaamheden via een nieuwsbrief en een wekelijks inloopspreekuur. Actuele informatie over werkzaamheden en omleidingsroutes staan op www.bereikbaargelderland.nl.