Op dinsdag 17 oktober (herfstvakantie) organiseren de gemeente Winterswijk en zes binnensportverenigingen een Indoor Sportdag voor kinderen. Hier worden kinderen uitgedaagd om eens kennis te maken met voor hen nieuwe sporten. Deze editie worden acht sporten aangeboden.

 

De Indoor Sportdag wordt van 9.15 tot 13.30 uur gehouden in de Sport- en Turnhal

Winterswijk. De sportdag is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Zij kunnen op deze dag kennismaken met drie van de acht aangeboden indoorsporten: volleybal (Wivoc), badminton (’t Pluumke 67), handbal (HCW), Korfbal (WIKO), springen, dansen en Acrogym (Penta Winterswijk) en schaken (WSG Schaak)

 

Het programma

Tussen 9.15 en 9.45 uur kunnen kinderen zich melden bij de inschrijftafel en horen ze bij welke sporten ze zijn ingedeeld. Om 9.45 uur is er een gezamenlijke warming-up, waarbij de spieren al goed los worden gedanst en gesprongen. Om 10.00 uur starten er drie rondes waarin lekker gesport wordt. Tussendoor zijn er nog pauzes waarin er drinken en fruit is geregeld. De lunch moeten de kinderen zelf meenemen. Om 13.15 uur is er dan nog een centrale afsluiting en kunnen de kinderen weer naar huis.

 

Kosten en aanmelden De kosten zijn € 2,00 per persoon. Kinderen kunnen zich opgeven voor drie sporten. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 13 oktober aanstaande via de website www.actiefinwinterswijk.nl