Hou jij ook zo van de natuur in de Oost Achterhoek? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Natuurklussers gezocht!

De KNNV/IVN zet zich in voor kleine natuurprojecten. Natuur in kwetsbare gebieden is niet altijd gebaat bij werk met grote machines. Maar maatwerk met de hand maakt het verschil.

 

De eerst volgende werkdag is zaterdag 7 oktober. We gaan dan naar een nieuw terrein” De Horstermaat”. Horstweg Winterswijk.

Je kunt dit aanrijden/fietsen steengroeveweg, { richting steengroeve} eerste weg rechts is dan de horstweg. Ter hoogte van voetbal vereniging Vosseveld Deze rij je in ongeveer 700 meter in ( is over gegaan in zandweg).Aan de rechterhand zie je dan terrein Horstermaat .

Ook kun je aanrijden/fietsen via Kottenseweg, Stemerdinkweg, in de bocht langs de boerderij is links de horstweg (zandweg) deze ga je ongeveer 700 meter in. Voorbij een prachtig klein boerderijtje is links de Horstermaat.

 

Wat gaan we daar doen. Opslag verwijderen elzen en berken.Dit doen we samen met vrijwilligers van de van der Lugt stichting. Zij hebben kleine terreintjes van grote natuurwaarde rond Winterswijk. Ook zullen we van iemand van de Lugtstichting wat horen over het terrein maar ook over hun organisatie

 We beginnen deze zaterdag om 9 uur. Voor koffie, koek, en soep wordt gezorgd. Neem gerust iemand mee.Vele handen maken ……

Meld je aan…….. hermien-toebes@kpnmail.nl