Wie is de oudste nog levende ex-medewerker van Gazelle? Die vraagt houdt de fietsfabrikant deze dagen bezig. Gazelle is een zoektocht naar het oud-personeelslid met de hoogste leeftijd begonnen. Het fietsmerk uit Dieren wil hem of haar graag bij een bijzondere jubileumactiviteit betrekken, namelijk een historisch fotomoment.

 

Op zondag 10 september komen alle Gazelle-medewerkers bij elkaar in het Gazelle Innovation & Production Center in Dieren. Samen gaan zij om klokslag 14.35 uur op de foto voor het fabrieksgebouw. Het is op dat moment exact negentig jaar (1927) geleden dat eenzelfde foto werd gemaakt met het personeelsbestand van toen. “Die foto heeft een markante plek in onze fabriek gekregen. Met de huidige werknemers willen we opnieuw geschiedenis schrijven. Het is leuk voor onszelf en voor onze opvolgers”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

De oudste nog levende ex-medewerker wordt betrokken bij het fotomoment. Hij of zij mag plaatsnemen tussen het personeel van nu. Ertekin: “We hebben vooronderzoek gedaan en zijn tot nu toe blijven steken op een ex-medewerker van 91 jaar. Iedereen die ouder is, mag reageren (nieuws@gazelle.nl of 0313-42 99 11). Mensen die oud-medewerkers op leeftijd kennen, mogen ons tippen.”