Op zondag 3 september organiseert stichting trekkertrek Winterswijk hun jaarlijks terug kerende trekkertrek wedstrijd. Dit jaar wordt het alweer voor de 9e keer georganiseerd. Het evenement wordt gehouden aan de huppelseweg in huppel. Om 9.30 zullen de eerste trekkers van start gaan en rond 17.00 verwachten ze klaar te zijn.

 

Er zullen rond de 90 tractoren aan de start verschijnen. Van standaard trekkers tot sport tractoren. De standaard trekkers hebben een vermogen van 30 tot 200pk, de sportrekkers hebben 500 tot 600pk. Dat trekkertrek populair is blijkt wel uit de inschrijfavond, waarbij de inschrijving binnen korte tijd vol zat. Hierbij zijn er veel deelnemers uit de omgeving van Winterswijk, maar ook uit de rest van de Achterhoek tot Twente aan toe.

Er wordt gereden volgens het reglement van de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA), wat de overkoepelende organisatie is. Hierdoor voldoet iedere trekker aan bepaalde eisen die horen bij de desbetreffende klasse , en heeft iedereen gelijke kansen om te winnen. De klassen zijn onder verdeeld in gewicht in combinatie met een maximaal vermogen. Het is hierbij de bedoeling om een sleepwagen (ballastwagen) zo ver mogelijk over de baan van 100 meter te slepen. Iedere deelnemer mag 2 keer trekken, waarna de afstanden van beide runs bij elkaar worden opgeteld.

Voor de niet TSTA rijders zijn er aparte prijzen zodat deze ook kans maken op een beker. Ook zullen er onder de deelnemers een aantal Winterswijkse kanonnen mee strijden voor het eremetaal.

De TSTA deelnemers kunnen op deze wedstrijd punten winnen, welke meetellen voor de TSTA competitie. De winnaar van deze competitie mag zich een jaarlang beste rijder van zijn klasse noemen.

Via deze weg wil de organisatie de vele sponsoren en vrijwilligers alvast bedanken voor hun bijdrage, zonder deze sponsoren en vrijwilligers is het niet mogelijk om het evenement te organiseren.

Het evenement is voor jong en oud. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen en een skelterbaan aanwezig. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, en voor volwassenen is de entree 5 euro.

Ook dit jaar gaan we er weer vanuit dat het net als voorgaandejaren een waar spektakel gaat worden. We hopen op mooi weer, en hopen jullie allen te verwelkomen op 3 september aan de Huppelseweg.

Voor meer informatie zie facebook: trekkertrek stichting Winterswijk.

Voor vragen kunt u mailen naar ttwinterswijk@hotmail.com