flyin

flyinWINTERSWIJK/VREDEN – Slingeland FM zendt zaterdag 20 mei tussen 10.00 en 17.00 uur rechtstreeks uit vanaf het vliegveld Stadtlohn-Vreden. Dat is ter gelegenheid van de Fly-In die op 20 en 21 mei wordt gehouden. Vooral helicopters en gyrocopters zullen dan aanwezig zijn en demonstraties geven. Er worden zo’n 40 wentelwieken verwacht, van groot tot klein. De EC-135 van Europcopter zal er bijvoorbeeld zijn, maar ook de gyrocopters van Fliegmituns. Een gyrocopter is een kruising tussen een helicopter en een propellervliegtuig en heeft ook een kleine startaanloop nodig, in tegenstelling tot een helicopter.

Winnen
Luisteraars naar Slingeland FM kunnen die zaterdag een rondvlucht met een gyrocopter winnen. In de middag wordt tussen 14.00 en 17.00 uur elk half uur een vraag gesteld via de radio en bij het goede antwoord is de prijs een rondvlucht. Die hoeft niet dezelfde dag plaats te vinden, dat kan ook later. ’s Avonds verzorgt de Winterwijkse band Still Wanted een optreden een van de hangars.

Opgeknapt
Het publieksgedeelte van vliegveld Stadtlohn-Vreden is onlangs geheel opgeknapt. Het terras is vernieuwd en de openbare publieksruimte is gemoderniseerd. Het vliegveld speelt daarmee in op de groeiende belangstelling voor het vliegveld van dagtoeristen, vaak op de fiets.