WINTERSWIJK – Vandaag, 1 mei, heeft een delegatie van SP Winterswijk onder aanvoering van afdelingsvoorzitter Mos Meijler de oorkonde sociaalste ondernemer 2017 uitgereikt aan ASW Autoschade Winterswijk & Autobedrijf Meerdink. Dit werd gedaan op het bedrijf van ASW aan de Tinbergenstraat. De twee directeuren Dennis Kolsté van ASW en Marcel Roerdink van Autobedrijf Meerdink namen de oorkonde en het bijhorende ‘fusken dahliassen’ in ontvangst.
De aanleiding dat beide ondernemers genomineerd werden is eigenlijk een trieste. Dennis: “Ik werd verleden jaar begin april wakker gebeld door de redactie van Giel Beelen met de vraag of ik het ook zo erg vond voor Peter Dibbets en of ik de auto gratis kon repareren.” Het was vroeg en wist eigenlijk niet waarover het ging, maar ze zeiden dat er een filmpje was waar ik kon zien wat er aan de hand was. Toen zag ik ook dat de auto bij Meerdink stond. Ik heb toen contact gezocht met Marcel zijn bedrijf om te kijken of we iets samen konden doen.”

Marcel: “ik was er zelf niet maar mijn monteur Henny ten Hagen was er wel en die vond en later ik met hem dat we iets moesten doen.”

Dennis: “Ik heb toen de redactie teruggebeld en gezegd dat we de auto van Peter in orde zouden gaan maken. Via de studio hebben we toen een afspraak met Peter gemaakt.”

Marcel: “De reparatie heeft Autoschade Winterswijk voor haar rekening genomen, Autobedrijf Meerdink heeft gezorgd voor de bestelling van de onderdelen Een nieuwe klep en bumper. En het bedrijf van Jos Kolsté ‘Kolsté Carcleaning’ heeft de auto opgepoetst”.

Dat deze actie niet ongemerkt voorbij is gegaan hebben beide ondernemers vorig jaar al gemerkt, sociale media barstte al uit zijn voegen en daar komt nu de nominatie en winst van deze prijs ook nog eens bij.

Mos: “daar is deze prijs ook voor bedoeld. Om het sociale ondernemen te promoten. Deze ondernemers waren niet verplicht een ander uit de brand te helpen, maar deden het wel. Daarom ook kiezen we ervoor om deze prijs op 1 mei, de dag van de arbeid, een socialistische dag uit te reiken. En dit jaar al voor de 11e keer.”