Winterswijk – De politie waarschuwt mensen alert te zijn op onbekenden die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur zoals zogenaamde dakdekkers of schilders.

Afgelopen week is een vrouw uit Winterswijk op deze manier benaderd. Hoewel het aanbieden van dergelijke diensten niet strafbaar is, waarschuwt de politie om vooral terughoudend te zijn. Vaak worden geïnteresseerde bewoners achteraf geconfronteerd met extreem hoge rekeningen omdat bij aanvang van werkzaamheden prijsafspraken niet goed worden vastgelegd. De politie adviseert mensen niet op diensten aan de deur in te gaan en bij twijfel de politie te bellen.

 

Preventietips:

Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan.
Laat werkzaamheden bij voorkeur verrichten door gerenommeerde bedrijven. 
Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle.
Een vergunning voor het aanbieden van diensten is verplicht, vraag hier naar. 
Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officiële bedrijfsnota.
Daarnaast doet de politie een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.