abcwarmingup

abcwarmingupWINTERSWIJK – Atletiekvereniging Archeus houdt ook dit voorjaar weer een beginnerscursus hardlopen. ABC hardlopen start op maandag 10 april op sportaccommodatie de Hunenbulten aan de Vredenseweg 134b in Winterswijk.

De vijf voorgaande cursussen waren een succes en deelnemers waren bijzonder positief over de aanpak en betrokkenheid van de trainers. Dit ziet Archeus ook terug in het aantal deelnemers dat na de cursus aan het lopen verslingerd is geraakt en lid wordt van Archeus.

Om nog meer aandacht aan de deelnemers te geven, zal deze ABC weer met een kleiner aantal lopers worden gestart. Het maximum is 20 deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Het trainingsschema van de ABC richt zich met korte intervallen en een geleidelijke opbouw op de beginnende hardloper. “Als je je aanmeldt vragen we wat jouw sport- en eventueel blessure-achtergrond is”, zegt bestuurslid Jos Kampshof. “Mogelijk zal een trainer van Archeus je bellen om een beeld te krijgen of de ABC aansluit bij jouw niveau en verwachting”.
“Heb je al enige ervaring met hardlopen, realiseer je wel dat de ABC een intervaltraining is die begint met reeks van korte sets van een minuut waarin actief wandelen en dribbelen worden afgewisseld. In de trainingen hierna wordt dit uitgebouwd en is er ook ruimte voor herstel alvorens de trainingsduur toeneemt.”
Wie al enige hardloopervaring heeft, is uiteraard ook welkom bij Archeus en kan buiten de ABC om komen kennismaken en meetrainen. De reguliere trainingen zijn op maandag om 19:00 en 20.00 uur, woensdag om 19.30 uur en donderdag om 19.00 uur.
Tijdens de trainingen van de ABC is er ruim aandacht voor warming up, rek- en strekoefeningen, looptechniek etc.  Ook worden er aanvullend thema’s als hardloopschoeisel en blessurepreventie gepresenteerd. Na acht weken wordt de cursus afgesloten op 1 juni.

Ook deze keer bestaat de cursus uit drie trainingen per week. De hoofdtraining wordt onder begeleiding van gecertificeerde trainers op de maandag om 20:00 uur gehouden. Daarnaast krijgen de deelnemers een programma voor twee trainingen. Op een aantal donderdagen kan deze training gezamenlijk gevolgd worden om 20:00 uur.
De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan in Winterswijk aan de Vredenseweg 134b. Kosten zijn € 45,-. Koffie of thee na afloop van de training op maandag is inbegrepen.

 Wanneer
 Start maandag 10 april. Inloop trainingen om 20:00 uur, start van de training 20:10 uur.
Verdere data: 18 (dinsdag) en 24 april, 1, 8, 15, 22 en 29 mei. Extra gezamenlijke training (optioneel) op donderdag. Inloop om 20:00 uur, start van de training om 20:10 uur.  Data: 13 en 20 april, 4, 11 en 18 mei en 1 juni.

Waar
Atletiekbaan de Hunenbulten aan de Vredenseweg 134 b te Winterswijk.
Mocht u vragen hebben kunt u een e-mail sturen naar de coördinator: abc@av-archeus.nl