luukvdduim

WINTERSWIJK – Op zaterdag 1 april houdt atletiekvereniging Archeus met steun van het Fonds Gehandicaptensport een feestelijke sport- en informatiedag voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De dag bestaat onder andere uit een informatiemarkt, atletiekclinics en demonstraties van meerdere sporten. Archeus nodigt daarom ook geïnteresseerde sportverenigingen uit mee te doen met de dag.
 

luukvdduimFoto: Op de atletiekbaan van Archeus zijn al regelmatig mindervalide sporters in actie, zoals hier Luuk van der Duim van Groningen Atletiek tijdens de RunVisionloop. “Als mindervalide doe je vaak zittend werk en heb je de neiging tot overgewicht”, zegt Luuk. “Daarom is sporten zo belangrijk voor ons. Het is dan ook een mooi initiatief van Archeus om te starten met sporten met een beperking. Hopelijk komt men en kan men zien hoe leuk en zinvol het is. Ga die uitdaging aan, is mijn advies”. Foto: PR Archeus.

 

 

De dag is bedoeld om aangepast sporten onder de aandacht te brengen en om mensen met een beperking bekend te maken met de verschillende sportmogelijkheden en in het bijzonder atletiek. Bezoekers van deze regionale open dag maken kennis met verschillende (bekende en onbekende) sporten. Sportaanbieders uit de Achterhoek kunnen zich op de informatiemarkt presenteren en clinics en/of demonstraties geven. Tevens zijn bedrijven en instanties aanwezig, die een belangrijke informerende en adviserende rol spelen binnen het aangepast sporten.

Details:
Datum:   Zaterdag 1 april 2017
Locatie:  Atletiekaccommodatie de Hunenbulten, Vredenseweg 134b,Winterswijk
Tijd:        12.00 – 15.00, uur voor iedereen die zin heeft in een uitdaging
Contact en aanmelden:
De dag is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via aangepastsporten@av-archeus.nl. Ook sportaanbieders en geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden via dit adres.