countryrun2017 1

countryrun2017 1WINTERSWIJK – Op zondagochtend 12 februari werd voor de liefhebbers van atletiekvereniging Archeus en daarbuiten de derde countryrun gehouden, een recreatieve training dwars door alle soorten landschap. De sportievelingen, die ook uit Borken, Dinxperlo, Aalten, Groenlo en Lichtenvoorde waren gekomen, lieten zich niet door het sneeuwlandschap weerhouden. 
Oud-survivalkampioen Thomas Schröer blikt tevreden terug op deze run met maar liefst 45 deelnemers op een zwaar parcours van sneeuw, ijs en glibberige ondergrond. Thomas begeleidde 29 deelnemers op de 10 km afstand. En, om de drempel voor deze pittige run te verlagen, was er ook een 5 km run. Survivalatleet Liesbeth Schröer begeleidde daarin 16 deelnemers. In beide runs zaten een paar spectaculaire hindernissen, zoals waterdoorwadingen en touwhindernissen in het Ubcro-survivalbos.
De 5 km route ging voornamelijk door weilanden, bouwlanden en een beetje bos met als ‘hoogtepunt’ de duiker onder de Bataafseweg. Weer aangekomen bij de Hunenbulten had Liesbeth nog een klein extraatje in petto in de vorm van een rondje core stability.

Het traject van de 10 kilometer was behoorlijk zwaar doordat ongeveer 70% van de route dwars door de bossen moest worden gelopen, een heel lange hindernis op zich dus. Daarnaast werd elke uitdaging opgezocht: weilanden, heuvels, sloten en beken met ijskoud water; waarbij regelmatig even een helpende hand werd toegestoken of een afrastering naar beneden werd gehouden. Op het parcours lag nog een omgevallen boom met sneeuw over de Boven Slinge in het Buskersbos. Deze bijzondere hindernis werd door alle deelnemers overwonnen. “Geweldig om te zien, die inzet van deze atleten”, aldus Thomas.
“Countryrun is een prachtig mooie tak van de hardloopsport; bewegen in de natuur op een natuurlijke en zachte ondergrond. Je kunt genieten van het fantastische natuurschoon, want het tempo is laag. “Daardoor is het ook nog oud-Hollands gezellig” werd in kleedkamers gezegd. Zowel Thomas als Liesbeth kreeg veel respect van de deelnemers, die de route allemaal volbrachten.
Na een heerlijke douche bij Archeus was er nog glühwein en koffie, en was de conclusie eensgezind: “Voor herhaling vatbaar!”
Jos Kampshof, organisator van deze run, zat na al die positieve reacties alweer te denken aan een countryrun in oktober of november van dit jaar.