wenterschbier

wenterschbierWINTERSWIJK – Wentersch, de nieuwe bierbrouwerij van Michiel van der Vaart zal gevestigd worden aan de Groenloseweg, hoek Javastraat, in de voormalige garage Hijink. De initiatiefnemer heeft dat bevestigd op Facebook. “Per 1 maart de sleutels en dan voorbereiden. Start brouwen eind april, begin mei”.
Met de keuze voor deze lokatie, vervalt voor de gemeente ook een lastige keuze, omdat de aanvankelijke plek, het oude Centraal-gymlokaal aan deJeugdkerkstraat, volgens de gemeente een te grote parkeerdruk zou opleveren, als ook de verhuizing van de Evangelische Gemeente naar het achtergelegen Eucalypta-pand zou doorgaan. Volgens Van der Vaart heeft hij daarom vanwege het ambtelijk advies dat er lag, moeten afzien van de lokatie Jeugdkerkstraat. Intussen leeft bij veel Winterswijkers nu de angst dat het oude karakteristieke gymlokaal ten prooi zal vallen aan de slopershamer.
Door de vestiging van Wentersch in de oude garage, zou nu wel muziekvereniging Excelsior op zoek moeten voor een nieuwe lokatie voor de opslag van boeken en oud papier.