fctrias

fctriasWINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk wil een subsidie van 15.000 euro toekennen voor het opzetten van een wasservice bij FC Trias. De vereniging wil samen met zorginstelling Estinea een wasserij voor de vuile voetbalkleding inrichten. Daar kunnen onder meer mensen met een arbeidshandicap werk vinden. Ook is er ruimte voor mensen die via de sociale dienst een leerwerkervaringsplek zouden moeten krijgen. Tenslotte biedt dit project ook mogelijkheden voor stagiaires.
De wasservice kan ook aan andere sportverenigingen worden aangeboden. De totale kosten van de service zijn bijna 37.000 euro. Het Rabo-coöperatiefonds heeft 8.500 euro bijgedragen. Voor de begeleiding voor de mensen die een leerwerkplek in de wasservice krijgen is een Europese subsidie van bijna 40.000 euro aangevraagd.