klussendoos

klussendoosWINTERSWIJK – Met een huis-aan-huis te verspreiden folder gaat de Aktief-Klussendienst nieuwe klussers en klussen werven. Wethouder Ilse Saris ontving vandaag de eerste folder uit handen van Gerry Berndsen, directeur/bestuurder van Stichting Aktief.
De wervingscampagne richt zich in eerste instantie op de werving van klussers. De Aktief-Klussendienst zoekt vrijwilligers die bereid zijn een paar uurtjes per week te helpen. Daarbij wordt gekeken naar de voorkeuren van de vrijwilliger.
De Aktief-Klussendienst is bedoeld voor inwoners die een commerciële klussendienst niet kunnen betalen en geen mensen in hun eigen netwerk hebben die zij kunnen inschakelen voor de klus. Daarnaast verricht de Aktief-Klussendienst alleen kleine klussen, zoals het ophangen van een schilderij, een meubelstuk verzetten of bijvoorbeeld gordijnrails ophangen. In de folder staat precies wat de klussendienst wel en niet doet. “Zo doen wij geen werkzaamheden aan gas, water en elektriciteit. Dus geen klussen met risico’s en ook geen zware klussen”, aldus Geurt Jonker van de klussendienst.
Belangstellenden kunnen zich melden via telefoonnummer 0543-543971. Een bezoek brengen aan de Aktief-Klussendienst kan ook, van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 11.30 uur bij de achteringang van de Post (Balinkesstraat 2, Winterswijk). Mailen kan via klussendienst@aktief-groep.nl. De Aktief-Klussendienst is een onderdeel van Stichting Aktief. Op de website van Stichting Aktief is ook meer informatie te vinden, evenals een formulier om een klus aan te melden (www.aktiefonline.nl/nl/over-aktief/klussendienst-winterswijk).