fiets3a

fiets3aWINTERSWIJK – De nieuwe aanpak van fietsendiefstallen door de politie in de Oost-Achterhoek lijkt een enorm succes. Het aantal aangiftes van fietsendiefstal in de regio is de afgelopen twee jaar gehalveerd, van 600 naar 300. Landelijk is de daling met 10 procent veel minder, zo meldt de politie van Winterswijk.
Maatregelen die volgens de politie aan de spectaculaire daling hebben bijgedragen, zijn de ingezette lokfietsen, het verplichte digitale opkopersregister, de aanwezigheid van camera’s en onderzoek van aangiftes. De laatste twee jaar zijn 45 verdachten van fietsendiefstal aangehouden.
Volgens de politie komt de daling niet doordat veel minder mensen aangifte doen van diefstal van hun rijwiel. De aangiftebereidheid is landelijk maar iets afgenomen en in de Achterhoek Oost heeft de politie  door diverse acties de aangiftebereidheid juist gestimuleerd. “In ons gebied checken wij veel fietsen op framenummer, waardoor we regelmatig fietsen kunnen terugbezorgen. Het is dus verstandig het framenummer van je fiets vast te leggen. Meestal staat deze op de rekening van de rijwielhandelaar.”