skbgambia

skbgambiaWINTERSWIJK – De stichting SKB4Gambia gaat komende week niet met het volledige team naar Gambia om daar medische hulp te verlenen en apparatuur te herstellen. Wel gaat er een beperkte missie en gaat het complete team waarschijnlijk in oktober. Dat heeft voorzitter Carla Klein Breteler vanavond bekendgemaakt.
Volgens Klein Breteler was er bij het hele team te veel ongerustheid over de reis nu, in verband met de politieke situatie in Gambia. Weliswaar mag er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken weer gereisd worden, maar “niet iedereen van ons vertrouwt de situatie voldoende”.
Er gaan nu zes mensen van het ziekenhuis, twee specialisten, twee verpleegkundigen en twee technici. “Het is namelijk van belang om apparatuur en medicijnen die we op transport hebben gezet, veilig te stellen, anders zijn ze over een half jaar zoek.”

Het team zal in het ziekenhuis nu o.a. kleine ingrepen doen en een beademingsapparaat installeren. Ook worden er kaarten en andere artikelen meegenomen die zijn ingezameld voor de inmiddels overleden Isa. De beperkte missie vliegt volgende week donderdag naar Gambia voor een verblijf van ongeveer tien dagen.