WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk heeft aangifte gedaan wegens illegale bomenkap in het buitengebied en van het snoeien van een houtwal, elders in het buitengebied van Winterswijk. Dat meldde burgemeester Van Beem vanavond in de gemeenteraad op vragen van Winterswijks Belang.
Volgens Van Beem beschikte de eigenaar van het perceel waar afgelopen december 230 eiken zijn gekapt, wel over een kapvergunning, maar niet voor de grote hoeveelheid bomen die uiteindelijk gekapt is. Daarom is aangifte gedaan van illegale kap.”Het is zeker dat de ondernemer fout zat”, aldus de burgemeester. Fractievoorzitter Henk-Jan Tanemaat van WB reageerde daarop met de opmerking: “We hopen dat de ondernemer zwaar gestraft wordt”.
Rond dezelfde tijd werd een grenswal  over een lengte van een paar honderd meter gesnoeid. Dat perceel is wel eigendom van de gemeente en behalve aangifte heeft de gemeente ook een eis tot schadevergoeding en het terugbrengen in de oude staat geëist.