BloeiendeAppelboom

BloeiendeAppelboomWINTERSWIJK – Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck en Vilmos Huszár. Dat zijn de grote namen uit De Stijl, van wie binnenkort doeken te zien zijn in Winterswijk. In Villa Mondriaan, het huis waar Piet Mondriaan opbloeide als kunstenaar, is van 3 maart tot en met 24 september de tentoonstelling Figuratie in Stijl te zien.
In deze expositie worden de figuratieve werken van deze invloedrijke kunstenaars getoond. Het spanningsveld tussen realistische en abstracte vormen in hun oeuvre wordt in deze tentoonstelling uitgelicht. Ook zullen nooit eerder vertoonde werken van Bart van der Leck te zien zijn.

Foto: Vilmos Huszár, Bloeiende Appelboom (1957). Collectie Gemeentemuseum Den Haag.

De tentoonstelling van Villa Mondriaan wordt georganiseerd ter gelegenheid van het nationale jubileumjaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design: 100 jaar De Stijl’. Naast Figuratie in Stijl wordt er in Villa Mondriaan ook 100 jaar design gevierd. Zo zal er een speciale reconstructie van een jongensslaapkamer te zien zijn met kleurontwerp van Vilmos Huszár. De jongensslaapkamer bevond zich recentelijk nog in Brazilië tijdens de grootste Braziliaanse De Stijl-tentoonstelling ooit.
Ook maakt het museum plaats voor Dutch Design in het Arco-Paviljoen. Kunstenaarsgroepen en ontwerpers als RAW Color en Cor Unum zullen verschillende kanten van de designerscultuur in Nederland belichten.

Tentoonstelling: Figuratie in Stijl
Periode: 3 maart t/m 24 september
Locatie: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk
Openingstijden: vr t/m zo, 11-17 uur (t/m 5 maart) di t/m zo, 11-17 uur (vanaf 6 maart t/m 5 november)
Informatie: www.villamondriaan.nl, www.mondriaantodutchdesign.com of +31 (0) 543 51 54 00