museumwereldvanwenters

museumwereldvanwentersWINTERSWIJK – Het nieuwe museum Wereld van Wenters zal dit voorjaar officieel geopend worden. Niets staat de komst van het plaatselijk museum in de Meddosestraat meer in de weg, zo meldt het bestuur “na enkele jaren strijd, hoofdbrekens, handen vol vergaderingen, tegenslagen en zelfs tegenwerking”.
Eind december zijn de handtekeningen gezet onder het huurcontract met de woningbouwvereniging De Woonplaats. Ook belastingtechnisch is alles voorbereid. Op woensdagochtend 11 januari zal met een eenvoudige ceremonie de sleutel tot de drie panden in de Meddosestraat worden omgedraaid, waarna de panden kunnen worden betreden. De officiële opening zal in het voorjaar zijn. Verloopt alles naar wens, dan zal dat naar verwachting halverwege mei zijn.

Over enkele dagen kan de bouwgroep in de panden aan de slag. De Wereld van Wenters zal in fases worden gerealiseerd. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan de eerste expositie die gereed moet zijn bij de opening.