skbentree

skbentreeWINTERSWIJK – Wie een patiënt in Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk wil bezoeken, kan vanaf 1 januari 2017 dagelijks terecht van 14.30 tot 20.00 uur.  In de weekenden en op feestdagen is bezoek tussen 10.45 en 11.30 uur ook mogelijk. Uitzonderingen zijn de afdeling intensive care/cardio care en de vrouw-kindafdeling. 
“Met de verruiming van de bezoektijden komen we tegemoet aan de wensen van patiënten en bezoekers,” licht teammanager Enid Peters het besluit toe. “Familie en vrienden kunnen een bezoek aan een dierbare in het ziekenhuis veel beter afstemmen op hun eigen situatie. Een andere prettige bijkomstigheid is dat de kans kleiner is, dat iedereen tegelijkertijd op bezoek komt. We adviseren overigens wel om met de patiënt of diens naasten af te blijven stemmen wanneer een bezoek het beste schikt,” aldus Peters.
Afwijkende bezoektijden
De afdeling IC/CC hanteert afwijkende bezoektijden. Voor een

voorspoedig herstel en het bewaken van de rust, is gekozen voor drie bezoekmomenten per dag. De kraam- en kinderafdeling hanteert ook drie bezoekmomenten per dag, maar gezinsleden kunnen in overleg met de verpleging gedurende de hele dag terecht. 
Parkeren
Naast verruiming van de bezoektijden, zijn de parkeertarieven met ingang van 1 januari drastisch verlaagd. Het eerste half uur is gratis, daarna betaalt men één euro ongeacht de duur van het bezoek.