WINTERSWIJK-ARNHEM – Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft in hoger beroep opnieuw vijftien jaar cel geëist tegen een inmiddels 30-jarige Moldaviër. Volgens het OM heeft hij samen met twee landgenoten op 2 juli 2014 een woningoverval gepleegd in Winterswijk waarbij de 52-jarige bewoner Erik te Selle om het leven kwam.
De overval vond plaats in diens woning aan de Groenloseweg in Winterswijk waar op dat moment Te Selle en zijn echtgenote thuis waren. De vrouw werd door de drie mannen overmeesterd, gekneveld en moest haar pas en pincode afgeven. Kort hierna vertrokken de mannen. Pas toen agenten de omgeving uitkamden, vonden ze het levenloze lichaam van Erik te Selle op het terrein. Ook hij was vastgebonden. Zijn gezicht was dusdanig met tape afgeplakt, dat hij door verstikking om het leven was gekomen.