rabopasage

rabopasageWINTERSWIJK – Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk gaat onderzoeken of het hek dat geplaatst is in de doorgang tussen de Meddosestraat en de Burgemeester Bosmastraat weer open kan. Dat antwoordde wethouder Rik Gommers vanavond op vragen van PvdA-raadslid Ubel Zuiderveld.
Anderhalve week geleden werd de doorgang, die veel wordt gebruikt door winkelend publiek, wandelaars en fietsers, plotseling afgesloten door een hek. Dat was geplaatst door de nieuwe eigenaar van het voormalige Rabobank-terrein, Dalphin-ondernemer Jan Snaphaan. Hij deed dat vanwege de overlast die er zou zijn door het uitgaanspubliek.

Ook parkeerden veel automobilisten op zijn terrein om via het gangetje naar het centrum te lopen. Daardoor konden de relaties van Dalphin vaak geen parkeerplek vinden op het eigen parkeerterrein.
Gommers zei dat de gemeente de steegjes en gangetjes in het centrum, waaronder deze, wil open houden. “Maar we willlen eerst onderzoeken of daar in dit geval ook juridische grond voor kan zijn, want het is privéterrein”, antwoordde hij op de suggestie van Zuiderveld dat er weleens recht van overpad zou kunnen zijn ontstaan. “We gaan het onderzoeken met als uitgangspunt de wens om de passage open te houden”, aldus de wethouder.