Schop in de grond Winterswijk

Schop in de grond WinterswijkWINTERSWIJK – Wethouder Gert Jan te Gronde heeft vanmiddag samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Winterswijk. Ruim 60% van de inwoners van het buitengebied heeft gekozen voor diensten via glasvezel. Ook de bedrijventerreinen Vèèneslat Noord en -Zuid hebben de 50% gehaald. Dit was nodig om de terreinen mee te nemen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Voor het bedrijvenpark Beatrixpark loopt het onderzoek nog. 
De aannemer is al begonnen met voorbereidingen voor de aanleg: op verschillende plekken in het gebied is al geschouwd om de definitieve plekken van de glasvezelkabels te bepalen. 

Wethouder Gert Jan te Gronde is blij met de komst van glasvezel in het deelgebied van Winterswijk. “Als gemeente zijn we hartstikke trots dat het gelukt is. De huishoudens en bedrijven krijgen binnenkort een glasvezelaansluiting en zijn klaar voor de toekomst. De noodzaak voor snel en betrouwbaar internet neemt toe voor onze inwoners en bedrijven. De vraag naar een goede verbinding en ook het aanbod van diensten wordt steeds groter. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor zorg op afstand, onderwijs, video on demand en de agrarische sector” aldus Te Gronde. “Dit initiatief heeft geleid tot een nagenoeg 100% dekking van de mogelijkheid voor inwoners en bedrijven tot aansluiting op het glasvezelnetwerk in het buitengebied en de bedrijventerreinen.”
De aannemer Koning & Hartman start binnenkort met de aanleg van glasvezel. De aannemer komt bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. Door de aanvullende vraag vanuit de bedrijventerreinen heeft de aanleg meer voorbereiding nodig gehad dan voorzien. De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2017 de aanleg in de gemeente gereed zal zijn.