hescon

hesconWINTERSWIJK – Voor de dertien werknemers van automatiseringsbedrijf Hescon in Winterswijk wordt het een sombere kerst, want het bedrijf aan de Rondweg Zuid is gisteren door de rechtbank van Zutphen failliet verklaard. Oorzaak: een ongelukkige samenloop van tegenvallers, aldus de tot curator benoemde advocaat mr. Th. Welling uit Doetinchem. Met het personeel hoopt hij dat een al dan niet gedeeltelijke doorstart mogelijk is.
Hescon hield zich bezig met industriële automatisering, leverde onder meer onderdelen voor communicatiesystemen en aandrijvingen en bouwde schakelkasten. Volgens Welling zag het personeel al wel dat het de laatste tijd moeilijk ging. “Een aantal projecten viel duurder uit dan geraamd, een aantal mogelijke opdrachten waarin al geïnvesteerd was viel weg en de alleenvertegenwoordiging van een groot Amerikaans merk werd stopgezet”. Daardoor kwam het bedrijf in liquiditeitskrapte, betalingsproblemen dus.

Welling is vandaag bij Hescon geweest en moet nog zicht op het geheel krijgen, maar “met het personeel hoop ik dat een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Er werkt technisch goed geschoold en loyaal personeel”. De dertien medewerkers (hardware-, sotftware- en service-engineers) worden aangemeld bij het UWV.