kroese weverscross 2016 350x233

kroese weverscross 2016 350x233WINTERSWIJK – Hardlopers uit de  grensstreek kunnen zich op zondag 15 januari weer helemaal uitleven op een crossloop in de groene omgeving van Winterswijk. Deze dag wordt de zesde editie van de  KroeseWeverscross  van atletiekvereniging Archeus gehouden.  De  hardloopwedstrijd kent net als voorgaande edities een 5,3 km en 10 kilometerloop voor de volwassenen en een  korte (1,6 km) en lange (2,5 km) afstand voor de jeugd. Start en finish zijn weer op sportcomplex De Hunenbulten aan de Vredenseweg 134b in Winterswijk.
“Weilanden, slootkantjes, bospaadjes en boomstammetjes blijken de ideale ingrediënten te zijn voor deze cross”, zegt Berto ten Brinke van de organisatie. “We merken dat deelnemers van elk niveau genieten van het parcours. We starten weer vanaf de baan en lopen dan door landgoed ’t Gossink. De tijdsregistratie zal via chipmeting gebeuren.”
De cross trekt elk jaar – naast een heel leger recreanten  – ook meerdere toppers uit de regio en het Duitse grensgebied. Vorig jaar won Koen Vossers uit Hengelo (G.) bij de mannen de hoofdafstand, gevolgd door Archeus-atleet Lars Duistermaat en de Duitse Stefan Stroick. Bij de dames werd het podium bezet door Sandra Wassink, Dorothé Vrieze en Marion Stokman. Maar ook de getalenteerde broers Ibrahim en Farhaan Abdi Ali uit Groenlo zijn vaste  deelnemers van de cross.

De deelnemers aan de KroeseWeverscross kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers (met douches) van Archeus. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen.
De start van de jeugdloop over 1,6 km (t/m 11 jaar) is om 10.30 uur en de jeugdloop over 2,5 km (12 t/m 15 jaar) begint om 10.45 uur. De korte (5,3 km) en lange (10 km) cross voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur. In verband met de verwachte drukte wordt deelnemers verzocht zich vooraf in te schrijven. Dat kan nog tot donderdag 12 januari 23.59 uur. Na-inschrijven kan op de wedstrijddag tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand.

Voor alle info over deze crossloop en voorinschrijven zie www.av-archeus.nl