marathonscooters

WINTERSWIJK – Hulpverleningsteam Socorro marathonscootersheeft wee scooters gekregen van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk, die Socorro had gekozen als goed doel bij de lustrumeditie op 18 september.
Bestuursleden Bas Dorsthorst, Melanie Buijnink en Rudi Leemans van Stichting Socorro namen de scooters in ontvangst. Socorro-voorzitter Dorsthorst bedankte de organisatie van de marathon mede namens alle 60 vrijwilligers van het hulpverleningsteam. “We zijn hier enorm blij mee. Inzet van scooters biedt ons de mogelijkheid om tijdens grote evenementen ook op smalle paden of andere moeilijk toegankelijke locaties sneller ter plaatse zijn. We hopen er heel lang gebruik van te maken.”
Foto: v.l.n.r. Harry Grevers, Eddie Grotenhuis en Wendy Wiggers van stichting Marathon Winterswijk en Rudi Leemans, Bas Dorsthorst en Melanie Buijnink van Stichting Socorro. Foto PR Marathon Nationaal Lanschap Winterswijk

Stichting Socorro biedt al bijna negen jaar eerste hulp op diverse evenementen, waaronder ook de Marathon Nationaal Landschap en is bovendien vakbekwaam in het coördineren van diverse hulpverleningsteams, het leveren van communicatieapparatuur, medische hulpmiddelen en apparatuur.  In 2016 is het team ingezet tijdens 65 evenementendagen in de regio en ook daarbuiten. Daarnaast biedt Socorro diverse opleidingen en cursussen door gediplomeerde docenten.
Succesvolle marathon
“Bij calamiteiten is EHBO bij Socorro in vertrouwde handen,” zo sprak marathonvoorzitter Eddie Grotenhuis zijn waardering uit voor het hulpverleningsteam. “We zijn blij, dat de opbrengst van de marathon 2016 het ons mogelijk maakt Socorro nu deze scooters te kunnen geven. Ruim 600 lopers hebben in september deelgenomen aan de vijfde marathon Nationaal Landschap, die door de goede samenwerking met Vreden een mooi grensoverschrijdend karakter had. Enthousiaste lopers en vele vrijwilligers maakten het tot een succesvolle lustrumeditie.” De marathon zal in 2017 niet landsgrensoverschrijdend zijn. “Nationaal Landschap Winterswijk kent heel veel mooie plekken en we willen de deelnemers afwisseling bieden qua parcours. We hebben gekozen voor jaarlijks rouleren, dus we komen weer met een nieuwe route, maar in de toekomst gaan we nog wel weer een keer richting Vreden. De contacten zijn goed en zeker blijvend.”
Inzet scooters
De nieuwe scooters worden door het team van Stichting Socorro voor het eerst ingezet tijdens de KroeseWeverscross van atletiekvereniging Archeus op zondag 15 januari, waar 500 deelnemers aan de start worden verwacht.

De volgende marathon Nationaal Landschap Winterswijk is op zondag 17 september 2017.