hondenbuurtpreventie

hondenbuurtpreventieWINTERSWIJK – Hondenbezitters moeten tijdens het uitlaten van hun viervoeter naar verdachte figuren en situaties gaan speuren. Deze oproep doet Buurtpreventie Winterswijk, dat op zaterdag 3 december daartoe een speciaal informatiepakket (met halsband) gaat uitreiken op de markt.
Buurtpreventie Winterswijk heeft na twee jaar meer dan 1400 actieve gebruikers en die hebben hun waarde al vaak bewezen. Maar de waakzaamheid in de buurten en buurtschappen van Winterswijk kan nog beter. Hondenbezitters worden daarom aangesproken om tijdens het uitlaten van hun hond de omgeving in de gaten te houden en bij verdachte situaties de politie te bellen.


Op zaterdag 3 december is een delegatie van Buurtpreventie Winterswijk samen met de politie aanwezig op de markt om uitleg te geven over het project en aan hondenbezitters een informatiepakket uit te delen inclusief een speciale halsband voor de hond. Iedereen die een pakketje wil ophalen, wordt gevraagd om de hond mee te nemen. Wie op 3 december verhinderd is, kan het pakketje samen met zijn hond ophalen bij het politiebureau aan de Dingstraat. Let op: op is op!
Verdachte situatie? 112 bellen!
De politie probeert overal in Winterswijk de veiligheid in de gaten te houden, maar kan niet altijd bij iedereen in de straat zijn. Daarom heeft een aantal betrokken burgers Buurtpreventie Winterswijk opgericht. Voor alle inwoners zijn via whatsapp groepen beschikbaar. Deelnemers worden gevraagd om zich heen te kijken en verdachte situaties bij de politie te melden via 112 en daarna ook in hun whatsappgroep. De politie heeft het telefoonnummer 112 sinds een paar jaar ook daarvoor beschikbaar gesteld.