stationperronWINTERSWIJK – Reizigers op het spoor Winterswijk-Zutphen krijgen opnieuw te maken met overlast. Nadat het traject er in de herfstvakantie al helemaal uitlag, ligt ook komende weekend het treinverkeer er volkomen stil. Van vrijdagavond 11 tot en met zondag 13 november werkt ProRail namelijk aan het spoor tussen Zutphen en Winterswijk. Op zaterdag 12 en zondag 13 november ook tussen Zutphen-Apeldoorn. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk. Arriva zet bussen in om haar reizigers te vervoeren. Vanuit Winterswijk kan er vrijdag na half negen niet meer gereisd worden, vanaf Zutphen na negen uur ’s avonds.
Inchecken
Om gebruik te maken van de vervangende bussen hebben reizigers een geldig vervoersbewijs nodig zoals een OV-chipkaart. Hiermee dien je te zijn ingecheckt bij het betreffende station. De bussen vertrekken vanaf de voorpleinen van de stations. Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen in de bus.
Extra reistijd
Afhankelijk van de bestemming kan de busreis een kwartier tot ruim anderhalf uur langer duren dan de reguliere treinreis. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. Reizigers kunnen de dienstregeling raadplegen via arriva.nl/gelderland
Rolstoel
Reizigers die vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reizen kunnen hun reis vooraf kenbaar maken bij de klantenservice van Arriva via 0900-2022022 (lokaal tarief, € 0,02 p.m.). Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd.