Foto F. te Hennepe T.vanBeem2015

Foto F. te Hennepe T.vanBeem2015SINTERSWIJK – Sinterklaas komt dit jaar met de trein uit Aalten naar Winterswijk en dus niet zoals in voorgaande jaren, vanuit Lichtenvoorde-Groenlo. De goedheiligman arriveert zaterdag (12 november) om 13.40 uur op spoor 1b van station Winterswijk.

Vanaf het station vertrekt het gezelschap richting het Oude Raadhuis, alwaar de burgemeester Thijs van Beem hen van harte welkom zal heten. Dit zal de laatste keer voor Van Beem zijn, in de functie van burgemeester, omdat hij in maart 2017 aftreedt.   

Toch is er dit jaar iets vreemds aan de hand. Twee opvallende mannen

lopen rond met een heel grote sleutel en vertellen trots dat ze de kluis van Sinterkaas leeg willen roven. Dat zou echt verschrikkelijk zijn.  Hoe gaat dit aflopen? Het wordt in ieder geval weer erg spannend. Alle Sinterswijkse kinderen moeten daarom maar komen om de Sint  aan te moedigen, zodat de sleutel terugkomt.

Rondgang

Na het ontvangst op het bordes gaan ze met de hele club achter de muziek aan. De trouwe schimmel Amerigo brengt de Sint  door alle winkelstraten om iedereen te ontmoeten. Misschien hoor je dan ook wel of je ’s avonds je schoen al mag zetten. Wederom is er dit jaar de selfie- actie. Het thema van 2016 is: ‘Zoek De Picachu-Pokemon-Piet’.. Maak een foto met Picachu en plaats deze op de Facebookpagina van Stichting Sint Nicolaasactiviteiten – Winterswijk. De winnaar staat een leuke verrassing te wachten…

(Foto intocht 2015, foto F. te Hennepe)