skbentree
skbentreeWINTERSWIJK – Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zit voor het derde achtereenvolgende jaar in de AD top 10 van beste ziekenhuizen in Nederland. Die topnotering wil het ziekenhuis vasthouden, op een zo mogelijk nog hogere plaats dan de negende, waar het hospitaal nu op staat.
‘’Een plek in de top tien is een resultaat waar we erg trots op zijn’’, zegt SKB-topman Bert Kleinlugtenbeld. ‘‘Onze kenmerkende persoonlijke benadering heeft wederom haar vruchten afgeworpen. Dit hebben wij te danken aan onze toegewijde collega’s en vrijwilligers.”
Het Algemeen Dagblad beoordeelt de kwaliteit van de ziekenhuizen  elk jaar op 38 criteria die een doorsnede zijn van de behandelingen in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, heupoperaties en de kwaliteit van de verpleging. Naast genezingsresultaten wordt er ook gekeken naar het zorgproces. Het SKB scoort op de meeste criteria hoog, maar op de onderdelen ondervoeding en hulp na een beroerte lager. “Dit wisten we,” aldus kwaliteitsfunctionaris Marcha Fermina. “Er zijn inmiddels de nodige verbeteringen doorgevoerd in zowel in de screening van mogelijk ondervoede patiënten als in de eiwitverrijkte voeding zelf. Voor wat betreft hulp na een beroerte, daar doen we het goed, maar wellicht kan er in de registratie nog een verbeterslag gemaakt worden.”
Vasthouden
Van een dertiende plaats in 2013, een tiende in 2014 en een zevende plek in 2015, naar nu een negende plaats. ‘’Het SKB is erg blij met opnieuw een plaats in de top 10 en streeft er naar om een plaats in de top 10 vast te houden en zo mogelijk te stijgen”, aldus Kleinlugtenbeld.Het SKB is onlangs nog genomineerd als een van de vijf meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen.