schaersvoorde

schaersvoorde

AALTEN – ‘Dierenmishandeling!’ Winterswijker Wim te Riet is boos op het Christelijk College Schaersvoorde in Aalten, omdat de school een konijn in een glazen hokje van 50 bij 50 centimeter zou huisvesten. “Godsgeklaagd, zo horen dieren niet behandeld te worden”, zo schrijft Te Riet op zijn Facebook-pagina.  Hij zegt te hopen dat de school tot inkeer komt en vraagt Facebookvolgers zijn bericht te delen. Volgens de school is de klacht overdreven en is slechts sprake van een tijdelijke situatie.
Te Riet vergelijkt de krappe behuizing met ‘een pony die in een achtertuin van 5 bij 5 meter staat’. En “mensen in een flatje zijn ook krap behuisd, dus daar heeft zo’n konijn ook niet veel ruimte.” zei de lerares.

Ik was echt met stomheid geslagen. Was dit echt het excuus om dieren in een soort aquarium te mogen stoppen waar ze welgeteld 1 stap kunnen zetten voor ze hun neus stoten? Sommige goudvissen hebben meer ruimte! Ook is hij verbolgen over de reactie van een lerares die zou hebben gezegd dat ook mensen in een flatje krap behuisd zijn en dat konijnen daar niet veel ruimte hebben. “Ik was met stomheid geslagen. Was dit echt een excuus om dieren in een soort aquarium te mogen stoppen waar ze welgeteld één stap kunnen zetten voor ze hun neus stoten? Sommige goudvissen hebben meer ruimte!”
In een reactie zegt sectordirecteur vmbo José Krooshof dat “het hok wel iets groter is dan 50 bij 50 centimeter. En het is maar een tijdelijke situatie. Het gaat om een jong konijntje dat we nog maar een paar weken hebben. We zijn bezig het buitenverblijf te renoveren, met een ren en daar krijgt het konijntje volop de ruimte. Tijdens de lessen halen de leerlingen het konijn ook vaak uit het hok en knuffelen ze het dier. Overdag is het dier veel uit zijn hok, maar ’s nachts natuurlijk niet”.
Krooshof betreurt het dat Te Riet zijn grieven als ouder niet bij de school heeft neergelegd, maar direct op Facebook heeft gezet. “Dan hadden we het kunnen uitleggen. Maar we gaan zeker contact met hem opnemen.”