Eneco Kingspan 004

Eneco Kingspan 004WINTERSWIJK – Energiebedrijf Eneco plaatst dit jaar in totaal 4.613 zonnepanelen op de fabrieksdaken van Kingspan in Winterswijk en Tiel. Daarmee wekt de Nederlandse poot van Kingspan, fabrikant van duurzame bouwproducten, straks 1140 MWh groene stroom per jaar op. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van 380 huishoudens. In totaal gaat het om een oppervlakte van 7380 vierkante meter.

 

Dankzij de zonnepanelen voorziet Kingspan in een groot deel van het eigen stroomverbruik op haar vestigingen in Tiel en Winterswijk. Henk Johan Bassie, Managing Director Kingspan Insulation Continental Europe: ‘Wij en de generaties na ons willen graag een prettige en gezonde wereld waarin we kunnen wonen en werken. Ook bij Kingspan vinden wij dat enorm belangrijk. Mede daarom hebben wij ons als doel gesteld om in 2020 als wereldwijde organisatie energieneutraal te produceren. Dat we in Nederland nu, naast onze vestigingen in andere landen, groene stroom uit zonne-energie halen is een mooie stap op weg naar verwezenlijking van dit doel.’