dream4kidsfoto

dream4kidsfoto

WINTERSWIJK – Vier jonge vrouwen uit Winterswijk gaan zich inzetten om getraumatiseerde kinderen uit hun woonplaats en omgeving een onvergetelijke droomdag te bezorgen. Lieke Bruntink, Naomi Velthorst, Vero ten Dolle en Laura Klaver hebben zich aangesloten bij de landelijke stichting Dream4Kids, met het doel in Winterswijk donaties binnen te halen en jonge plaatsgenootjes te begeleiden op het dagje uit van hun leven.
“We doen dit  omdat we het heel leuk en belangrijk vinden voor kinderen. Zo’n dag kan ze zelfvertrouwen geven en zo een keerpunt in hun leven betekenen. We hebben wel een paar uurtjes per week vrij en willen dat goed spenderen”, zegt Laura Klaver namens de vier kersverse ‘dreamchasers’ uit Winterswijk. Deze dromenjagers gaan in hun woonplaats proberen gelden te werven en acties te stimuleren als sponsorlopen en veilingen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Dream4Kids. Met dat geld bezorgt de stichting kinderen die mishandeld of misbruikt zijn of kampen met een trauma na een vechtscheiding of verlies van een ouder, een onvergetelijke dag. Die mogen ze naar eigen wens  invullen. Verder gaan de dreamchasers contacten aanknopen met jeugdhulpverleners in de regio, want deze professionals moeten de kinderen (van 6 tot 12 jaar) uiteindelijk aanmelden bij Dream4Kids en ervoor zorgen dat hun droomwens goed is afgestemd op hun situatie.
Foto: v.l.n.r. Naomi Velthorst, Laura Klaver, Lieke Bruntink en Vero ten Dolle. Foto Anouk Kots

 

Alleen al in Nederland heeft tussen de 25 en 50% van de kinderen te kampen met een trauma. Een van de grootste oorzaken daarvan is mishandeling/misbruik.  In Nederland worden elk jaar 350.000 kinderen mishandeld; dat zijn twee tot drie kinderen per klas. Tachtig procent van de slachtoffers van pedofielen wordt misbruikt door daders uit de dagelijkse omgeving, veelal het gezin. Kindermishandeling leidt op latere leeftijd onder andere tot mentale problemen, drugs- en alcoholmisbruik, risicovol seksueel gedrag, zwaarlijvigheid en crimineel gedrag.
Droomdag
Om te voorkomen dat deze kinderen ontwikkelingsproblemen of langdurige klachten overhouden aan de gebeurtenis, is een goede behandeling en begeleiding van levensbelang. Een droomdag is een klein, maar belangrijk onderdeel van deze begeleiding. Een droomdag doorbreekt de negatieve spiraal waarin het kind zich bevindt. Na zo’n dag durft een kind weer te geloven en te dromen. Daarna verliest Dream4Kids de droomkinderen niet uit het oog. Jaarlijks worden ze uitgenodigd voor de grote clubdag van Dream4Kids. Een leuke actieve dag met alle andere droomkinderen en hun families.

Wie in Winterswijk via een donatie of originele actie wil meehelpen deze kinderen een droomdag te bezorgen, kan contact opnemen met info@dreamkids.nl. Het aanmelden van kinderen loopt via hulpverleners.